неділя, 18 червня 2017 р.

Тюленячий жир може стати порятунком для людей з діабетом


Упродовж року здійснювався експеримент, який передбачав споживання кислоти Омега-3 з тюленячого жиру двічі на день протягом року, повідомляє Поштівка. Виявилося, ця добавка збільшила довжину нервових волокон в рогівці на 29%.

Це справжній прорив у лікуванні діабетичної нейропатії, що є пошкодженням нервів внаслідок діабету. Наразі немає визнаної терапії, яка усуває ці пошкодження. А тюленячому жиру це вдалося зробити. Позаяк рогівка є скупченням нервових волокон, її відновлення може свідчити про те, що нерви відновлюються і в інших частинах тіла.

Звичайно, таким риб’ячий жир похвалитися не може. Зате йому під силу захистити мозок від впливу небезпечних токсинів. Риб’ячий жир не впливає на сам нейрогенез (утворення й інтеграцію нових клітин мозку), проте дає протекторний ефект. На думку дослідників, риб’ячий жир стимулює зону мозку, відповідальну за пам’ять, прийом їжі та навчання. Аналіз 185 наукових робіт, що стосувалися впливу риб’ячого жиру на організм людини, показав: риб’ячий жир активує метаболізм, по-суті, перетворюючи будь-яку їжу в низькокалорійну.

Тим часом, відомо, що шкідливі висококалорійні продукти негативним чином втручаються в нейрогенез. А риб’ячий жир нівелює негативний ефект шкідливих продуктів, зокрема, цукру (цукор провокує набір ваги, порушує метаболізм і когнітивні функції). Так мозок отримує захист.

Вчені рекомендують щодня споживати риб’ячий жир.