Деякі продукти особливо хороші для очищення організму від токсичних речовин, які неминуче утворюються в організмі після численних святкових застіль.
1. Капуста - кучерява, брюссельська, кольорова і брокколі - містить ферменти, що допомагають «чистити» печінку і кишечник від шкідливих речовин.
2. Яблука багаті пектинами і клітковиною, очисними кишечник від "відходів виробництва". Яблука краще їсти зі шкіркою, тільки не забувайте видаляти віск, яким іноді покривають фрукти.
3. Листовий салат містить вітаміни, мікроелементи та органічні кислоти, які покращують травлення, прискорюють обмін речовин і запобігають відкладенню солей.
4. Буряк позитивно впливає на роботу печінки, нирок і сечового міхура. У ньому багато пектинів, вітамінів і мінералів. Буряк допомагає організму засвоювати вітамін В і сам містить багато вітамінів. Варений буряк і буряковий відвар - хороший проносний і сечогінний засіб.
5. Морква не тільки багата провітаміном А і пектинами, але і покращує вуглеводний обмін. А свіжий морквяний сік сприятливо впливає на діяльність нирок і печінки.
6. Чорнослив багатий баластними речовинами, дуже корисними для травлення та очищення організму.
7. Зернові хлібці практично не містять вуглеводів і цукру, зате дуже багаті клітковиною. Особливо корисні хлібці з цілісних злаків, житні і мультизернові, в яких багато вітамінів групи В.