субота, 12 жовтня 2013 р.

Фахівці з харчової безпеки назвали страву, яка їх шокувала

шаурма

Фахівці в галузі харчової безпеки підтвердили, що популярна у всьому світу страва арабської кухні "шаурма" містить шокуючу кількість солі і жиру, а також може містити м'ясо невідомого походження.

У ході проведеного дослідження, вчені виявили, що в середньому в одній порції шаурми міститься 98 відсотків рекомендованої добової норми солі, майже 150 відсотків норми насичених жирів і близько 1000 калорій, тобто половина добової норми, рекомендованої для середньостатистичної жінки. 

Найбільш "екстремальні" зразки арабської кухні "тягнуть" на 1990 калорій без салату і соусів , а вміст насичених жирів в них майже в 4,5 рази перевищує добову норму.

"Ми ніколи не вважали шаурму частиною збалансованої дієти, однак вміст насичених жирів і солі в низці випадків викликав у нас серйозне занепокоєння", - сказав керівник дослідження Джеффрі Теобальд.

"Декому здається, що краще взяти невелику шаурму, але це дослідження показало, що вага маленької і великої порції відрізняється дуже незначно", - додав він.