понеділок, 24 червня 2013 р.

Став відомий продукт, який допоможе уберегтися від діабету


Щоденне вживання всього двох скибочок твердого сиру, може скоротити на 12% ризик розвитку діабету 2 типу, який тісно пов'язаний із зайвою вагою.Таємниця корисних властивостей сиру криється, схоже, в його ферментації.

Група британських і голландських дослідників вирішила розібратися в цьому питанні, вивчивши раціон харчування 16800 здорових людей і 12400 людей, що страждають діабетом. Як з'ясувалося, учасники вживаючи щодня мінімум 55 грамів сиру, стикалися з діабетом на 12% рідше. Тим часом, аналогічне зниження ймовірності розвитку захворювання спостерігалося при вживанні 55 грамів йогурту на день.

На думку фахівців, пробіотичні культури, які у великій кількості містяться в молочних продуктах, сприяють зниженню холестерину, а також ініціюють вироблення корисних компонентів. Крім того, молоко, йогурт і сир є багатим джерелом вітаміну D, магнію і кальцію. Тим не менш, не дивлячись на очевидні переваги молочних продуктів, медики не рекомендують дотримуватися суворо молочного раціону. Доктор Ян Фрейм з центру Diabetes UK у Великобританії радить дотримуватися збалансованої дієти, що не концентрує увагу на окремих продуктах.

У більш ранньому дослідженні вчені включили сир до переліку різних продуктів, які заряджають енергією організм і одночасно ефективно і надовго втамовують голод.